САН ЕСІМ ЖАЙЛЫ ТҮСІНІК - Эрежебова, Ақерке Үсен Қызы; Анарбекова, Гулжан Азизбековна (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Қазақ тілі негізінен үш салаға бөлінеді. Фонетика, лексика, грамматика. Сол салалар ішіндегі мен тоқталатыным, лексикаға кіретін - сан есім жайлы мәлімет беріп өтем. Қазақ тілінде сөз таптары санаулы ғана. Бірақ әр қайсысының өзіне тән ерекшеліктері бар. Бірін бөліп жарып тастап кетуге болмайды. Өйткені әр сөз табының өз орны бар