TOSH - SHAG‘ALLI TUPROQLARNING SHO‘RLANISHI SABABLARI VA UNI OLDINI OLISH VA BOSHQARISH - Aminjonova , Navruzaxon Ne’matjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Hozirgi kundagi eng dolzarb muammolardan biri bu tuproq sho‘rlanishi hisoblanadi. Tuproq sho‘rlanishining asosiy omili bu inson omilidir. Yani mineral o‘g‘itlarni noto‘g‘ri qo‘llash, radioaktiv moddalarning tuproqda to‘planishi, tuproq holatini og‘ir mexanik holatga kelishi tuproq holatini tubdan yomonlashtirmoqda. Bu muammoni yechish uchun bir qancha ilmiy tadqiqot ishlari olib borilmoqda.