UGLEVODOROD (UV) GENERATSIYALANISH O‘CHOQLARINI ANIQLASH - Usmonov , Kuvonchbek Mannonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Cho‘kindi havzada neftgaz hosil bo‘lish o‘chog‘i, qachonki to‘plangan “ona” qalinliklardan birinchisi (quyi) neft hosil bo‘lishining asosiy zonasi yoki gaz hosil bo‘lishining asosiy zonasiga mos keladigan, qulay termobarik sharoitlarga ega bo‘lgan chuqurlikka tushganda vujudga keladi. Keyinchalik cho‘kishi va cho‘kma to‘planishi bilan neftgaz hosil bo‘lish o‘chog‘ining holati va konfiguratsiyasi o‘zgaradi, ularga kiradigan yotqiziqlarning hajmi, generatsiyalanish jadalligi va UVlarning migratsiyalanishi ham o‘zgaradi.