11-12 YOSHDAGI YOSH FUTBOLCHILARNI TAYYORGARLIGINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abdumalikov, S.A.; Mirzayev, K.M. (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Yosh futbolchilarning tayyorgarligini oshirish va oʻziga xos xususuyatlarini yaqqol namoyon qilish, qolaversa har turli xil metodlardan foydalanib tayyorgarlik olib borilishi natijasida yosh futbolchilarda samarali uygʻunlik namoyon boʻladi. Jismoniy tayyorgarlik o‘quv–trenirovka jarayonining muhim bo‘limi hisoblanadi. Jismoniy tayyorgarlik organizmning funktsional imkoniyatlari umumiy darajasini oshirish, har tomonlama jismoniy rivojlantirish, sog‘liqni mustahkamlash bilan uzviy bog‘liq bo‘lgan jismoniy qobiliyatlarni tarbiyalash jarayonidir. Jismoniy tayyorgarlik umumiy va maxsus tayyorgarlikka bo‘linadi. O‘quv-trenirovka ishida umumiy va maxsus jismoniy tayyorgarlik vazifalari uzviy bog‘liqdir.