O‘ZBEK TILIDAGI KO‘CHMA MA’NOLI SO‘ZLARNI FRANSUZ TILIGA TARJIMA QILISH XUSUSIYATLARI - Kuvondikova, Gavhar Isomiddinovna; To‘rayeva, Shahina (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada ko‘chma ma’no tushunchasi haqida fikr yuritilib, so‘zlarning ko‘chish usullari yoritib berilgan. So‘zlarning ko‘chma ma’noda qo‘llanilishi har bir tilga xosligi inobatga olinib, ko‘chma ma’noli so‘zlarni fransuz tiliga tarjima masalasiga alohida to‘xtalgan va tarjima jarayonida bir nech ausulllar ko‘rib chiqilgan.