HOZIRGI GLOBAL EKOLOGIK MUAMMOLAR VA AHOLI YASHAYDIGAN HUDUDLARNI QATTIQ MAYISHIY CHIQINDILARDAN HALOS ETISH CHORALARI HAQIDA - Saidova, Sohibaxon Abrorjon qizi; Mansurova, Nilufarxon Sodiqjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mamlakatimizda atrof-muhitni muhofaza qilish, aholi salomatligini taʼminlash, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, sanitariya va ekologik holatni yaxshilash borasida izchil ishlar olib borilmoqda. Ushbu maqolada chiqindi masalasi global ekologik muammo sifatida tahlil etilgan. Olingan xulosalar asosida takliflar ishlab chiqilgan. Ushbu maqolada qattiq maishiy chiqindilarni utilizatsiya qilish borasida korsatma va tavsiyalar keltirlgan.