MAKTABGACHA TARBIYA YOSHDAGI BOLA SHAXSINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - Raxmonova , Gullola Shavkatovna; Norquliyeva , Ozoda Orifjonovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maktabgacha tarbiya yoshidagi bola shaxsining shakllanishi va rivojlanishida taʼsir etuvchi omillar ijtimoiy muhitning roli muhim oʻrin tutadi.Shaxs tushunchasi insonga taalluqli bo‘lib, psixologik jihatdan taraqqiy etgan shaxsiy xususiyatlari va xatti-harakatlari bilan boshqalardan ajralib turuvchi, muayyan xulq-atvor va dunyoqarashga ega bo‘lgan jamiyatning a’zosini ifodalashga xizmat qiladi