MARKAZIY FARG‘ONANING TURLI DARAJADA SHO‘RLANGAN TUPROQLARINI SUGʻORISH TA’SIRIDA MELIORATIV HOLATINI O‘ZGARISHI - Nosirov, Yosin Soyibjon oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Markaziy Farg‘onaning tuproq meliorativ sharoiti, joylashgan o‘rni, u yerlarda keng miqyosda melioratsiya ishlarini olib borilishini taqozo etadi. Atmosferaning quyi qismidagi nisbiy namlikning pastligi, yog‘in miqdorini kamligi, grunt suvlarining qattiqligi, sho‘rligi, yer yuzasiga yaqinligi va boshqalar tuproq qatlamida tuzlarning to‘planishiga sabab bo‘ladi.