MILLIY IQTISODIYOTNI TARTIBLASH VA RAG‘BATLANTIRISHDA SOLIQ TIZIMIDAN SAMARALI FOYDALANISH YO‘LLARI - Miraxmatov, Mirrahim Mirzakarim o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada mamlakatimiz mustaqillika erishgandan keyingi bosqichda soliq siyosatidagi keng ko‘lamli o‘zgarishlar va bugungi kunga qadar soliq siyosatidagi evolutsion rivojlanish bosqichlariga chuqur to‘xtalib o‘tilgan. Xususan, soliq siyosatining samaradorligini baholash bo‘yicha ilmiy-uslubiy va amaliy yondashuvlar ko‘rib chiqish jarayonida uning tarkibiy qismlari alohida tahlil qilingan va YaIM hamda soliq yuki ko‘rsatkichlari ta’sir dinamikasi birgalikda o‘rganib chiqilgan.