TABIIY GAZDAN FOYDALANISH VA ICHKI YONUV DVIGATELLARIDA CHIQINDI GAZLARNING ZAXARLILIGINI KAMAYTIRISH - Sultanov , Azizbek Ismoiljon o‘g‘li; Sultanova , Dilfuza Ulug‘bek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Hozirgi vaqtda tabiiy gaz (metan) siqilgan shaklda (STG) eng ko‘p qo‘llaniladi. Ichki yonuv dvigatellarida kriogen metandan foydalanish tajribasi mavjud. Avtotransport vositalarini gazlashtirish iqtisodiy va ekologiya nuqtai nazaridan oqlanadi. Mavjud vaziyat kelgusi o‘n besh yil ichida avtomobil va traktor dizel dvigatellarini takomillashtirish quyidagi yo‘llar bilan hal qilinishi mumkinligini hisobga olishga imkon beradi: