TIRIK TIZIMLARNI MATEMATIK MODELLASHTIRISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSYATLARI - Isroilov, Shukhrat; Allayarov, Fazliddin (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bu maqolada biologiya va tibbiyotdagi ba’zi matematik modellar qaraladi. Hozirgi vaqtda butun jahon bo‘ylab matematika fanining biologiya faniga qo‘llash dolzarb masalalardan biri hisoblanib kelmoqda. Shu munosabat bilan mazkur yo‘nalishda bir qator ilmiy izlanishlar olib borilmoqda. Bunga o‘zbek va xorijlik olimlarning hissalari katta. Yuqorida keltirilganlarni inobatga olgan holda mazkur maqolada mualliflar tomonidan biologiya va tibbiyotdagi ba’zi matematik modellar tahlil qilingan