OILADA VA JAMIYATDA TARBIYANING OʻRNI - Iskandarova, Dinora Said qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqola oilada va jamiyatda shaxslarning xatti-harakatlari, munosabatlari va e’tiqodlarini shakllantirishda tarbiyaning rolini o‘rganadi. Maqolada bolani tarbiyalashga yordam beradigan turli xil omillar, masalan, tarbiya uslublari, madaniy qadriyatlar va ijtimoiy-iqtisodiy holat muhokama qilinadi. Shuningdek, u sotsializatsiya jarayonining shaxsning shaxsiyati, axloqiy qadriyatlari va ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyatini ta’kidlaydi. Maqola sog‘lom va ijobiy tarbiyaning jamiyatga ijobiy hissa qo‘sha oladigan barkamol shaxslarni yaratishda ahamiyatini ta’kidlash bilan yakunlanadi.