ФАВҚУЛОДДА ВАЗИЯТЛАРНИ БАРТАРАФ ЭТИШ БОРАСИДА КУЧ ВА ВОСИТАЛАР ФАОЛИЯТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШНИНГ ИЛМИЙ ЕЧИМЛАРИ - Юлдашев , Орунбой Рахмонбердиевич; Норқулов , Аббос Чори ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Мақолада фавқулодда вазият юзага келганда куч ва воситаларни тезкор ҳаракатланишга тайёрлашнинг илмий асослари келтрилган. Бундан ташқари ўқув машқларни ўтказишда ҳудудлардаги объектларда табиий ва техноген тусдаги фавқулодда вазиятлардан ҳимоя қилиш борасида зарур воситалардан фойдаланиш механизмлари келтириб ўтилган.