DARS DAVOMIDA ZAMONAVIY AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH ZARURIYATI - Qurbonov , Dostonbek Rustamaliyevich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Istiqlolning ilk kunlaridan boshlab mamlakatimizda kelajagimiz egalari bo‘lgan yosh avlodni barkamol qilib tarbiyalash maqsadida ta’lim sohasiga alohida e’tibor berildi. Mustaqil davlatimizning ertangi kuni, gullab-yashnashi va rivojlanishi ko‘p jihatdan o‘sib kelayotgan yosh avlodning ta’lim tarbiyasiga bog‘liq. Bu esa vatanimiz kelajagi – farzandlarimizning jismoniy, aqliy va ma’naviy kamol topishi uchun qulay sharoitlar yaratishni taqozo etadi. Maqola darslarida zamonaviy texnologiyalarni rivojlantirish, o‘quvchilarning dunyoqarashini kengaytirish va dars jarayonida kompyuter texnologiyalaridan samarali foydalanishga bag‘ishlangan.