IRRIGATSION SOHADA TINDIRGICHNING GIDRAVLIK PARAMETRLARINI HISOBLASHNI TAKOMILLASHTIRISH - Ziyodjon Karimovich, Qo‘chqorov; Saidjonova , Qizlarxon Oybekjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada tindirgichning suv ta’minoti tizimidagi o‘rni hamda irrigatsion tindirgichning parametrlarini hisoblash ko‘rib chiqilgan. Tindirgichning uzunligini aniqlash yordamida oqimdagi zarrachalarning gidravlik yiriklik ko‘rsatkichining cho‘kish rejimiga bog‘liqligi hisoblanishi keltirilgan. Irrigatsion tindirgichning ishlash rejimini baholashda misol qilib keltirilgan tadqiqot ob’yektiga bog‘langan holatda hisobiy ishlari yoritiladi.