ERTAKLAR ASOSIDA BOLALARNING NUTQINI O‘STIRISH USULLARI - Kaxxarova , Ozoda (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqola “Ertaklar asosida bolalarning nutqini o‘stirish usullari” mavzusida tayyorlangan bo‘lib, unda maktabgacha yoshdagi bolalarni bog‘lanishli nutqqa o‘rgatish xususida fikrlar bayon etilgan. Mazkur maqolada bola nutqini o‘stirishda ertaklarning o‘rnining mazmuni ochib berishga harakat qilingan. Bundan tashqari maqolada tarbiyachining nutq o‘stirish jarayonini tashkil etishi hamda pedagogik jarayonni hisobga olishi to‘g‘risida ham fikrlar yoritilgan.