FAVQULODDA VAZIYATLAR YUZAGA KELGAN XUDUDLARDA QUTQARUV ISHLARINI TASHKIL ETISH CHORA-TADBIRLARI - Yuldashev , Orunboy Raxmonberdiyevich; Abdullayeva , Surayyo Munirovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada favqulodda vaziyat yuzaga kelganda iqtisodiyot obyektlarida tezkor harakatlanishga tayyorlashning ilmiy asoslari keltrilgan. Bundan tashqari o‘quv mashqlarni o‘tkazishda hududlardagi obyektlarda tabiiy va texnogen tusdagi favqulodda vaziyatlardan himoya qilish borasida zarur vositalardan foydalanish mexanizmlari keltirib o‘tilgan.