O‘ZBEK XALQ QO‘SHIQLARI TARIXI, MAZMUNI HAMDA IJTIMOIY PEDAGOGIK AHAMIYATI - Abdurasulov , Abduraxim Abdurashid o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq qo‘shiqlari tarixi, mazmuni hamda ijtimoiy pedagogik ahamiyati, xalq qo‘shiqlari vositasida o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy fazilatlarini shakllantirishning mazmuni, maqsadi, tamoyillari, qonuniyatlari, amalga oshirish mexanizmi, xalq qo‘shiqlarining ta’lim tarbiyadagi ahamiyati haqida fikr-mulohazalar keng yuritilgan.