NEFT AJRATGICHNING ISHLATISH PRINSIPI - J.Sh, Rabbimov; J.I, Tog‘ayev (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Neftkimyo sanoatining jadal rivojlanishi bilan bog‘liq holda mustahkam tejamkor xom-ashyo bazasini yaratishda neftning va gazning tarkibidagi yengil uglevodorodlarni yо‘qotilishini oldini olish hamda tiklashda yangi texnologiyalarni va texnikalarni qо‘llanilishi muhim masalalardan biri hisoblanadi.