SAHRO LOCHINI SALOHIDDIN - Murodjon , Koraboyev; Soyibjonova , Lobar (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bu maqolada buyuk musulmon sarkardasi bo‘lmish Salohiddin Ayyubiy haqida so‘z boradi. Uning qilgan buyuk xizmatlari, xususan, Quddusning fath etilishi, Salohiddinning nasroniylar ustidan chiqargan odilona hukmlari, Misr me’morchiligida tutgan o‘rni va hayot yo‘li haqida bayon qilamiz. Maqolani o‘qir ekanmiz, Salohiddin Ayyubiyni nafaqat musulmonlar, balki nasroniylar ham nega chuqur hurmat qilib yaxshi ko‘rishlarini anglab yetamiz.