IKKI TOMONLAMA QAVARIQ LINZANING BOSH FOKUS MASOFASI VA OPTIK KUCHI ANIQLASH PRAKTIKUMINI BAJARISHGA DOIR AYRIM METODIK KO‘RSATMALAR - Suvonov, Doston Abduvaxobovich; Totliyev , O‘lmasjon Xusniddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada labaratoriya jarayonida linzalarning bosh fokus masofasini va optik kuchini o‘lchashning oddiy va samarali usulini o‘rganish. Ikki tomonlama botiq linzaning optik kuchi va bosh fokus masofasini labaratoriya sharoyitida o‘lchashlarni amalga oshirish uchun praktikum tavsifnoma keltirilgan.