BEMORLARNI TEKSHIRISHDA DIAGNOSTIK AXAMIYAT - Muhammadjonov , Sarvarbek G‘ayratjon o‘g‘li; Mamasharipov , Xasanboy Erkinjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Tibbiyot xodimlarini Diagnostik test kasalliklarni erta aniqlash va davolashda yordam berish orqali zamonaviy sog‘liqni saqlashda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Diagnostik testlar sog‘liqni saqlash mutaxassislariga bemorning sog‘lig‘i haqida qimmatli ma’lumotlarni taqdim etadi, bu o‘z vaqtida aralashish va shaxsiy davolash rejalarini amalga oshirishga imkon beradi.