O‘QUVCHILARNI MOSLIKNI ANIQLASHGA DOIR MASHQLARNI YECHISHGA O‘RGATISH - Mirzaakbarov , Abdurasul Mirzaakbarovich; Qirg‘izov, Madyor Uktamali o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada oliy o‘quv yurti talabalari va bo‘lajak o‘qituvchilarning masalalardagi mosliklarni aniqlab yechishga o‘rgatish, kreativ fikrlashini oshirish, mustaqil fikr yuritish qobiliyatlarini rivojlantirish, shuningdek, fikr-mulohazalar va mantiqiy ravishda o‘qish qobilyatlarini rivojlantirish atroflicha muhokama qilingan. Mantiqiy masalalar yechishda mosliklarni topish va ularni tuzatish, odamlarga mantiqiy o‘ylashni va fikrlashni o‘rgatishning muhim qismi bo‘lib, masalalarni tez yechishni rivojlantirish uchun yaxshi bir vosita bo‘lishi mumkin.