ELEKTR ENERGIYASI ISHLAB CHIQARISHNI OPTIMALLASHTIRISH: IERARXIK-O‘ZARO BOG‘LIQ JARAYONLARNI BOSHQARISH - Dawletbayev , Aziz Baxadirovich; Jumabayev , Rasul Maksetbayevich; UZ, Maqsud Adambayevich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqola elektr energiyasini ishlab chiqarish jarayonlarini ishonchli ierarxik-o‘zaro bog‘liq boshqarish kontseptsiyasini o‘rganadi. Maqolada energetika sohasi kontekstida ierarxik boshqaruvning asosiy tamoyillari va afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Ishlab chiqarishni boshqarish darajalari, elektr stantsiyalarini boshqarish va uzatish va tarqatish tarmoqlarini boshqarishni o‘z ichiga olgan ierarxik boshqaruv tuzilishi tavsiflanadi. O‘zaro bog‘liqlik va jarayonlarni optimallashtirish masalalari muhokama qilinadi va ushbu yondashuvning samaradorlikni oshirish, o‘zgarishlarga moslashish va xavfni kamaytirish kabi asosiy afzalliklari ta’kidlanadi. Maqolada, shuningdek, elektr tizimlarini boshqarish, qayta tiklanadigan energiya integratsiyasi va aqlli tarmoqlarni rivojlantirish bo‘yicha ishlarni o‘z ichiga olgan dolzarb adabiyotlar haqida umumiy ma’lumot berilgan. Ushbu maqola elektr energiyasini ishlab chiqarishda ishonchli ierarxik-o‘zaro bog‘liq boshqaruv tamoyillari va amaliy jihatlari haqida foydali tushuncha beradi va o‘quvchini mavzuni yanada o‘rganish uchun asosiy adabiyot manbalariga yo‘naltiradi.