SHAXSIY KOMPYUTERLARNING DASTURIY TA’MINOT TIZIMI TURLARI VA SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Safarov , Avaz Jahonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Axborot texnologiyalarning rivojlanishi va axborot oqimlarining tobora ortib borishi, ma’lumotlarning tez oʻ zgarishi kabi holatlar insoniyatni bu ma’lumotlarni oʻz vaqtida qayta ishlash choralarining yangi usullarini qidirib topishga undamoqda. Ma’lumotlarni saqlash, uzatish va qayta ishlash uchun ma’lumotlar bazasini yaratish, soʻ ngra undan keng foydalanish bugungi kunda dolzarb boʻ lib qolmoqda.