QISHLOQ XO‘JALIGI TEXNOLOGIYASINING RIVOJLANISHI NATIJASIDA AHOLIGA YARATILGAN KENG IMKONIYATLAR - Ideyev , Ne’mat Muhammadjonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Hozirgi kunda Respublikamizda barcha turdagi qishloq xo‘jaligi ekinlarini ekish, parvarishlash va mahsulot etishtirish texnologik kartalar asosida amalga oshiriladi. Qishloq xo‘jaligi ekinlarini joylashtirish tizimi Respublikamiz Prezidenti tomonidan yanada takomillashtirilib borilmoqda. Buning mazmuni shundaki, qishloq xo‘jaligi ekinlarini joylashtirish bozor infratuzilmasini rivojlantirish maqsadida qayta ko‘rilmoqda, bozorbob, dorivor va iqtisodiy samara beradigan ekin turlari maydonlarini kengaytirish, intensiv, ilg‘or va sanoat texnologiyalarni qo‘llashga e’tibor berilayotganini ushbu maqolada aytib o‘tilgan