TALABALARINING IJTIMOIY KOMPETENTLIGINI TAKOMILLASHTIRISHGA YO‘NALTIRISH SHARTLARI - Qahharova , Dilnoza Komiljon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Zamonaviy vaziyatda ijtimoiy kompetentlik yoshlarni oliy ma’lumot olishida rivojlanadi. Talabalar jamoasi yosh o‘spirin hayotidagi muhim davrdir. Oliy ta’lim samaradorligini oshirish, kasbiy va ijtimoiy kompetenligi zamonaviy milliy jamiyatini rivojlantirish uchun strategik resurslarni o‘z ichiga olgan yosh mutaxassislarni tayyorlash va sifatini oshirish muhim ahamiyat kasb etadi, chunki ular ijtimoiy sohada samarali hamkorlikni, kasbiy va ijtimoiy sohada innovatsion texnologiyalardan foydalanishni ta’minlaydi.