ICHKI QON KETISH TURLARI - Fazliddinova , Feruza Qahramonovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ichki qon ketishining alomatlari joylashuvi va og‘irligiga qarab farqlanadi, asosiya alomatlar bu — zaiflik va ongni yo‘qotish va uyquchanlikdir. Diagnostika tekshiruv, rentgen, KT va MRT, ultratovush va endoskopiyadan iborat. Davolashning muvaffaqiyati qon ketish manbasini olib tashlashga bog‘liq. Umumiy ma’noda ichki qon ketishi — bu surunkali kasalliklar yoki shikastlanishlar kuchayishi natijasida inson tanasining ichki bo‘shliqlariga oqishi sharoitida qon yo‘qotilishi.