BIBLEISTIKADA DINIY MANBALARNI O‘RGANISHDA ILMIY-TANQIDIY METODLARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Egamberganov , Boburbek Atabek o‘g‘li; Rahimov , Yosinbek O‘tkir o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada zamonaviy bibleistika (yoki isagogika)ning yo‘nalishidan biri bo‘lgan – Bibliya matnlari tanqidining nazariy va metodologik asoslari ko‘rib chiqilgan. Jumladan uning, tekstologik, tarixiy, adabiy, manbaviy, an’anaviy va tahririy tanqid yondashuvlari keltirib o‘tilgan. Bunday yondashuv va nazariy asoslar bilan diniy manbaning yaratilish va tarqalish vaqtlarini identifikatsiya qilishga yordam beradi.