TA’LIMDA BAHOLASHNING O‘TMISHI, HOZIRGI VA KELAJAGI O‘RNI VA ISTIQBOLI - Davlatov, Akrom Olimovich; Azamatova, Iroda (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bilamizki, bugun mamlakatimizda har bir sohada keng ko‘lamli ishlar amalga oshirilmoqda islohotlar amalga oshirilmoqda. O‘z navbatida, bu islohotlarning muhim qismini ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar tashkil etadi. Keyingi yillarda ta’lim sohasining barcha bosqichlarini zamon talablari asosida tashkil etish yuzasidan amaliy ishlar amalga oshirildi. Xususan, oliy ta’lim tizimida islohotlar va amaliy chora-tadbirlar juda keng ko‘lamda amalga oshirilmoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Miromonovich O‘qituvchi va murabbiylar kuniga bag‘ishlangan tantanali marosimda ta’kidlaganidek: Qudratli davlat va xalq taraqqiyotining tamal toshi, bunyodkorlik kuchi buyuk ekanligi barchamizga ayon. fan, ta’lim va ta’lim sohasida. Bizning ertangi kunimiz, mamlakatimizning porloq kelajagi, avvalo, ta’lim tizimi va farzandlarimizga berayotgan ta’lim-tarbiya bilan bog‘liq[1].