PEDAGOGIKA SOHASIDA ILG‘OR TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Nurillayev, Ruslan (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada pedagogika fanini rivojlantrishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, pedagogik texnologiya asosida mashg‘ulot o‘tish, dars jarayonida zamonaviy texnik vositalar, kompyuterlar, videokompyuterli multimediya komplekslarini qo‘llash orqali o‘tish kerakligi asoslangan. Pedagogik texnologiya tushunchasi ilmiy maqolalar, davriy nashrlar, anjumanlardagi mavzu va hisobotlarda ham o‘z aksini topmoqda va bu fan bilan bilan shug‘ullanadigan olimlarning ilmiy ishlari ham yoritilgan. Qolaversa, pedagogika fanini rivojlantrishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rnini oshrish bo‘yicha xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.