TERI KASALLIKLARIDA FOYDALI BOʻLGAN XALQ TABOBATI DORIVOR OʻSIMLIKLARI BOʻYICHA TAVSIYALAR - Zahriddinov, Ilyosjon Ilhomjon o‘g‘li; Tursunova, Nodira Shokirjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bugungi kunda bir qator mamlakatlarda zamonaviy tibbiyot va xalq tabobati integratsiyalashuvi konsepsiyasi ommalashmoqda hamda integrativ meditsina kelajak meditsinasi boʻlishi mumkinligi taxmin qilinmoqda. Bunday fikrlar bildirishga juda ham koʻp dalillar mavjud ayni paytda kimyoviy dori darmonlarni salbiy ta’sirlarini natijasida yangi kasalliklarni avj olishini ham bunga misol tariqasida olishimiz mumkin. Maʼlumki xalq tabobatida teri kasalliklarini davolashda shifobaxsh dorivor oʻsimliklar yetarlicha topiladi. Bunday oʻsimliklardan ekma sedana, xushboʻy ruta, yapon saforasi, oddiy kanakunjut oʻsimliklari teri kasalligida juda foydali surtki sifatida foydalanib kelinadi.