САБЗИ КОВЛАГИЧГА КОМБИНАЦИЯЛАШГАН ҚАЗИШ ИШ ОРГАНИ ҚЎЛЛАШНИНГ САМАРАСИ - Норчаев, Д.; Қўзиев , Ш. (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Мақолада сабзавотчиликнинг қишлоқ хўжалигида долзарблиги, сабзи йиғиштириш жараёнларининг ҳозирги кундаги ҳолати, сабзи йиғиштириш машиналарининг турлари ва ишлаш принципи, янги таклиф этилаётган сабзи ковлагич конструкциясининг схемаси ва унинг комбинациялашган қазиш органини назарий асосланган параметрлари ҳамда уни қўллашдаги самарасини аниқлаш.