SILIKAGEL ASOSIDA OLINGAN TARKIBIDA KISLOROD VA OLTINGUGURT BO‘LGAN SORBENTNING TERMIK BARQARORLIGINI TERMOGRAVIMETRIK USULIDA ANIQLASH - Yodgorov, Ravshan Abdimalik o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu tadqiqot ishida tarkibida azot va oltingugurt saqlagan ligand sifatida difeniltiokarbazondan foydalanildi. Olingan sorbentlar va ularning metallar bilan hosil qilgan kompleks birikmalarining termik turg‘unligi differensial-termik va termogravimetrik usullarda Paulik-Paulik-Erdey sistemali derivatografda 10 grad/min tezlikda, T-900, TG-200, DTA – 1/10, DTG – 1/10 galvanometr sezgirligida, derivatogrammani fotoqog‘ozga avtomatik yozib olish yo‘li bilan termik barqarorlik natijalari keltirilib o‘tildi.