BIR O‘LCHOVLI MUHITDA KO‘NDALANG TO‘LQIN JARAYONLARI, TENGLAMALARI VA ULARNING TAHLILI - Quzratov, Muxriddin Akram o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada bir o‘lchovli muhitda ko‘ndalang to‘lqin tenglamalari, qattiq sterjenda tarqaladigan bir o‘lchovli ko‘ndalang elastik to‘lqinlar uchun to‘lqin tenglamasi, bir o‘lchovli g‘ovak-elastik muhit dinamikasining matematik modeli, Bir o‘lchovli muhitda ko‘ndalang to‘lqin jarayonlari, tenglamalari va ularning tahlili haqida so‘z yuritilgan.