TEXNOGEN LANDSHAFTLARNING SHAKLLANISH DINAMIKASI VA GEOEKOLOGIK TA’SIR TURLARI - Eshboyev , Bexzod Tojiyevich; Yusupov , Shohboz Doniyor o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada landshaftlarga texnogen jarayonlarning ta’siri, ularni vujudga keltiruvchi omillar, sanoat va ishlab chiqarishning boshqa turlari ta’sirida texnogen ladshaftlarning shakllanish jarayoni tahlil qilingan, texnogen jarayonlarning antropogen landshaftlarga ta’sir ko‘rsatkichlari, texnogen landshaftlarning Qashqadaryo viloyati tabiatiga ta’siri o‘rganilgan.