QUYOSH FAOLLASHUV TSIKLINING GEOFIZIK JARAYONLARGA TA’SIRI - Narzullayev , Muxiddin Nasullayevich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bugungi globallashuv sharoitia ona sayyoramizda yuz berayotgan ba’zi bir tabiiy ofatlarni oldindan aniqlab berishda bu jarayonlarni Quyoshda kechadigan fizikaviy jarayonlar bilan o‘zaro aloqadorlikda tadqiq qilish dolzarb yo‘nalishlaran biri hisoblanai. Ushbu maqolada Quyosh faolligining navbatdagi 25-tsikning rivojlanish bosqichida Quyosh faollik ko‘rsatgichlarining Yerda zilzilalarni kelib chiqishiga ta’sir mexanizmi tadqiq qilinadi.