MEVALARNI SUBLIMATSION USULDA QURUTISH - Salimova, Saodat Ashurovna; Fayziyeva , Nargiza Sabirjanovna; Tursunmurodov , Javlon (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mazkur maqolamizda mahalliy mevalarni qayta ishlashda hozirgi kunda keng miqyosda foydalanilayotgan sublimatsion usul va uning ahamiyati xususida so‘z boradi. Hozirgi kunda barcha davlatlar singari yurtimizda ham quritilgan mevalar va ularning sifatiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Shu o‘rinda foydalanib kelinayotgan usullar va ularning samarali haqida fikr yuritiladi. Hozirda faoliyat yuritayotgan xususiy korxonalarida mavsumda yetishtirilgan meva-sabzavot mahsulotlarini quritishda vakuum-sublimatsion unumli foydalanishmoqda