IXTIYORIY UCHBURCHAKNING UCHIDAN BIR TOMONIGA O‘TKAZILGAN TO‘G‘RI CHIZIQNING BA’ZI XOSSALARI - G‘afforov , Husayn Aliyar o‘g‘li; Usanova , Fotima Turdimurod qizi; Ro‘ziyeva , Zuxra Faxriddinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada ixtiyoriy uchburchakning bir uchidan chiqib qarshisidagi tomoni x va y nisbatda bo‘lganda, nisbat teng ekanligini isbotlash va uchburchak uchidan chiqqan to‘g‘ri chiziqni uchburchak tomonlari orqali ifodalash usullari ko‘rsatilib o‘tilgan.