SPORT BILAN SHUG‘ULLANUVCHI BOLALARNING KOORDINATSION QOBILIYATLARINI O‘STIRISHNING YOSHGA OID JINSIY VA INDIVIDUAL XUSUSIYATLARI - Asatillayev , Jahongir Nematjon o‘g‘li; Haydarov , Shohruh To‘lqin o‘g‘li; Saidmurodov , Samandar Abdumalik o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Antropometrik metodlar asosida badiiy gimnastika bilan shug‘ullanuvchi bolalarning vestibulyar apparatining rivojlanishi ba’zi parametlarining funksional holatini, 6-7 yoshli gimnastikachilarning jismoniy rivojlanish darajasini tadqiq etib mashg‘ulotlar jarayonida respirator va fiziologik o‘zgarishlarni o‘rganish masalasi yoritilgan.