ARBITRAJ QARORLARINI TAN OLISH VA IJRO ETISHNIG QIYOSIY HUQUQIY TAHLILI - Fazliddin, Mardonov (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Arbitraj qarorlarini tan olish va ijro etish mexanizmlari xorijiy davlatlarda turli xil normative huquqiy hujjatlar va umum e`tirof etilgan xalqaro konvensiyalar asosida tartibga solinib, davlatlarning siyosiy rejimi va o‘ziga xos xususiyatlari bilan bir biridan farqlanadi. Anashunday farqlanishlar ma’lum bir holatlarda manfaatdor tomonlar uchun qiyinchilik tug‘dirib, qonuniy huquqlarini amalga oshira olmaydi. Ushbu maqolada xorijiy davlatlarda arbitraj qarorlarini tan olish va ijro etish mexanizmlarini qiyosiy huquqiy tahlil qilinadi