RDB DASTGOHLARNI UNUMDORLIGI MATEMATIK MODELARI - Karimov, R.X. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Mashinasozlikda ishlab chiqarishni bozor iqtisodiyoti talablari asosida tashkil etishda, mahsulotni tezda takomillashtirish va qayta ishlab chiqarish talab etiladi. Bu esa mashinasozlikda moslanuvchan, universal dastgohlardan foydalanishni taqozo etadi. Yaqin vaqtlargacha universal dastgohlar qo‘lda boshqarilgani uchun ishlab chiqarish chiqarish jarayoni avtomatlashtirilmagan edi.