ПРЕССЛАШ ЖАРАЁНИДА ШТАМП ЁН ПЛАСТИНАЛАРИНИНГ ЙИЙИЛИШ ТАДҚИҚОТИ - Нурматова C.С. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Tаркибида абразив заррачалари бўлган керамик материаллардан буюм шакллантиришда штамп пластиналари юзасини йийилишга чидамлилигини, ҳизмат қилиш давомийлигини ошириш мақсадида пластина юза қатламига диффузияланувчи кукунсимон борлаш усулидан фойдаланишнинг илмий асосини ривожлантиришдан иборат.