INTELLEKTUAL MULK QONUNCHILIGIDA MEROS INSTITUTI - Maxmudov, Faxriddin Foziljon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Maqola O‘zbekiston Respublikasi fuqarolik huquqida intellektual mulk huquqlarini meros qilib olish masalasiga bag‘ishlangan. Muallif intellektual huquqlarning ayrim toifalarini meros qilib olish muammosini ko‘taradi: eksklyuziv huquq, shaxsiy nomulkiy huquqlar va boshqa intellektual huquqlar. Zamonaviy fuqarolik huquqida mutlaq huquq ta’rifining xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Keyinchalik, muallif meros b o‘lib o‘tadigan va meros bo‘lmaydigan intellektual huquqlarni ajratadi. Ish doirasida meros mulkiga muallif-merosxo‘rlarning majburiyatlarini kiritish muammosi, ijtimoiy tarmoqlardagi hisoblarning hamda domenlarning vorislik masalasi xalqaro tajribalar orqali ko‘rib chiqiladi.