O‘Z-O‘ZINI SHIFRLOVCHI DISKLARDA APPARAT SHIFRLASHNI AMALGA OSHIRISH - Xurramov, D.T.; Ahmadov, U.S. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Raqamli ma’lumotlarning uchta holati mavjud bo‘lib, ularning har biri kiberhujumlarga juda zaifdir: uyqu rejimidagi ma’lumotlar, harakatdagi ma’lumotlar va foydalanilayotgan ma’lumotlar. Bularning har biri tegishli himoyaga muxtoj va ularning o‘ziga xos pozitsiyalari tufayli ushbu himoyani ta’minlash uchun oddiy antivirus dasturidan tortib, apparatga asoslangan to‘liq disk shifrlashgacha bo‘lgan turli xil usullarni talab qiladi. Bugun ushbu bayonotda ikkinchisiga ko‘proq urg’u berilgan , chunki bu bugungi kunda uyqu rejimida malumotlarni himoya qilish bo‘yicha eng samarali usullardan biri hisoblanadi.