ЁШЛИК-I (ДАЛЬНЕЕ) МИС-ПОРФИР КОНИДА МИС МАЪДАНЛАШУВИНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ - Абдирахмонов, Ҳабибжон Алишерович; Жонқобилов, Зёдулла Шосаидов; Инатов, Элёр Қўлдош ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Бугунги кунда Давлат сиёситига кўтарилган геология қидирув ишларини жадаллаштириш, хусусан мис кластерини ташкиллаштириш каби катта қадамлар қўйилиши билан мис конларини ўрганишга янгича қарашлар, уларнинг геологик тузулишини янгича талқинда намоён қилиш мавзуси долзарб бўлиб қолмоқда. Ушбу мақолада бугунги кунда бутун жахонга машхур бўлган Омалиқ маъданли майдонидаги миснинг йирик конларидан бири Ёшлик-I кони кўриб чиқилган.