TEMURIYLAR DAVRI RENESSANSI – TASVIRIY SAN’AT VA YOZUVDA - Ma’murov, Diyorbek Saydullo oʻgʻli; Xurshida, Fozilova Xayrullo qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
O‘zbekiston tarixida o‘chmas iz qoldirgan yuksak darajada taraqqiy etgan davlat bu Temuriylar davlati edi. Bu sulola davrida Movarounnahr va Xuroson hududlarida ilm fan, savdo-sotiq, dexqonchilik va boshqa ko‘plab tarmoqlar yuksak darajada taraqqiy etgan edi. Shu o‘rinda aytib o‘tishimiz mumkinki Temuriylar sulolasi doimo ilm fan madaniyat rivoji uchun barcha sharoitlarni yaratib berishga uringan. Mana shu omil tufayli O‘rta Osiyoda XIV-XV asrlarda 2-renessans yuzaga keldi. Ushbu maqolada mana shu renessans haqida so‘z boradi.