MUSTAHKAM YENGIL BETON STRUKTURASI - Yusupova, Lola; Yangiboyev, Shahrizod (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Zamonaviy qurilishda Mustahkam yengil betonlarni qo‘llash, ularning ishlab chiqarish texnologiyalari, ma’lum strukturalar asosida ishlab chiqarilgan mustahkam yengil betonlarning zilzilabardoshliligini ta’minlashda QMQ dagi ko‘rsatmalar asosida me’yoriy qoidalarni bajarish. Natijaviy ishlab chiqarilib tayyorlangan Yengil Mustahkam betonlar qanday funksiyalar bajarishi va ularning bir qator afzalliklari haqida mulohazalar berilgan.