ЯНГИ ЙИҒИЛГАН ПИЁЗ ВА КАРТОШКАГА ОЗОН ГАЗИ ОРҚАЛИ ИШЛОВ БЕРИШ ҲАМДА САҚЛАНИШ СИФАТИНИ ОШИРИШ ВА ОЗОН ҲОСИЛ БЎЛИШ ЖАРАЁНИНГ ТАДҚИҚОТИ - Ибрагимов, М.; Нематов, С.Н. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Мева - сабзавот маҳсулотларининг сақлаш сифатини муаммоси ишлаб чиқариш жараёнининг ҳар бир босқичида доимий самарали назоратни талаб қилади. Озонга асосланган мева-сабзавот маҳсулотларини сақлаш техноло -гияси бу биокимёвий реактсияларни камайтиради. Шу жумладан музлатгич -лар билан жиҳозланмаган фермер хўжаликларининг сабзавот ва мева сақ -лаш жойларида озонлаш жараёнидан фойдаланиш таклиф этилмоқда. Озон чириган микроорганизмларга қарши курашда кучли дезинфексия -ловчи воситадир.Озоннинг турли дозалари билан пиёз ва картошкани қайта ишлаш натижалари келтирилган. Ушбу қайта ишлаш усулининг самарадорлиги аниқланди.