МАКТАБГАЧА ТАЪЛИМ ЁШИДАГИ ТЕЗ-ТЕЗ КАСАЛЛАНУВЧИ БОЛАЛАРНИНГ КУНЛИК РАЦИОНИГА БИОЛОГИК ФАОЛ ҚЎШИМЧАЛАР КИРИТИШ - Хайдаров, Шовкатжон Мадаминжон ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Овқатланиш омили саломатликни сақлаш, ҳаёт давомийлигини ушлаб туриш, атроф ва ишлаб чиқариш муҳитини салбий таъсирини олдини олиш жараёнларига таъсир кўрсатувчи етакчи шартлардан бири деб ҳисобланади.